FRANK VAN ETTEN

Frank van Etten (1982) groeide op in Lelystad en Amsterdam. Daar deed hij ook mee aan de eerste talentenjachten, het begin voor menig artiest. Wat volgde waren optredens op evenementen en markten. Met als drijvende kracht zijn vader Ton, werd Frank een ster die al snel zou rijzen.

Op 15-jarige leeftijd zet Frank zijn eerste stappen in de muziekwereld. Hij doet mee aan een talentenjacht en komt in contact met Henny Thijssen en Gerto Heupink. Hij maakt verschillende opnames en dit levert Frank zijn eerste platencontract op. Zijn eerste kleine succes behaalt hij met zijn derde album Zo Ben Ik in 2005. Het album komt terecht op nummer 82 in de Album Top 100. De single M’n Kleine Jongen die op het album staat, behaalt een notering in de Single Top 100.

Het vierde album van Frank, dat hij in 2007 uitbrengt, staat 7 weken in de lijst met best verkochte albums en bereikt de 28ste plaats. Ook begint Frank dit jaar zijn eigen platenlabel met zijn eigen studio. Zijn nieuwe platenlabel brengt het duet De Nachten Zijn Zo Donker Zonder Jou uit dat hij met zanger/rapper Brace zong.

Na jarenlang knokken en muziek blijven maken, brengt Frank in begin 2009 het nummer Leef Als Een Zigeuner uit. Frank scoort zijn eerste hit en hij wordt landelijk bekend. Kort daarop verschijnt het gelijknamige album van Frank met daarop maar liefst 36 nummers. Dat jaar verschijnt er nog een album met de titel Leef.

Vier jaar later in 2013 doet Frank mee aan het SBS-programma Bloed, Zweet & Tranen. Zijn auditie maakt grote indruk op de juryleden André Hazes Jr. en Danny de Munk. Frank schopt het erg ver en komt vele afleveringen verder. Hij wordt niet de winnaar van het programma, maar gaat wel naar huis met een mooie ervaring.

Door de successen van Leef Als Een Zigeuner en de extra bekendheid door zijn deelname aan het programma Bloed, Zweet & Tranen wordt Frank één van Nederlands meest geboekte artiesten. In 2017 heeft hij opnieuw in hit te pakken met het nummer Huisje Op Wielen, waarmee hij genomineerd werd voor een Edison. Het nummer wordt een klassieker en behaalt meer dan 20 miljoen streams. Voor Frank betekent dat een nog vollere agenda en maakt plannen voor de toekomst.

Een jaar later, in 2018, brengt Frank samen met rapper Yes-R een remix uit van Huisje Op Wielen. Dat jaar neemt ook profvoetballer Wesley Sneijder afscheid, iets dat Frank niet zomaar laat  gebeuren. Hij maakt het nummer Wesley Sneijder Bedankt om hem te eren voor zijn bijzondere voetbalprestaties.

Eind 2019 komt Frank met het slechte nieuws dat zijn concert in Ahoy afgezegd moet worden omdat er ruimte gemaakt moet worden voor het Eurovisie Songfestival. Frank zegt: “Dit is een klap in mijn gezicht”. Hierna volgt de wereldwijde pandemie en is een nieuwe datum op korte termijn niet mogelijk. Maar Frank gaat zoals altijd gewoon door.

In 2020 gaat Frank een samenwerking aan met succes-producer Edwin van Hoevelaak en maakt met hem het album Ik Ben Een Jongen Van De Straat. Op het album staan onder andere de succesvolle nummers Leef Vandaag, Lach, Leef, Huil & Bid, Ik Ben Een Jongen Van De Straat, Voor Jou en Jij Bent Mijn Zoon. Al deze singles zouden meer dan een miljoen streams behalen. Kortom, weer een succesvol album voor Frank.

Op zijn Youtube-kanaal start hij een eigen serie, genaamd Frank Van Etten Zingend Onderweg. Verschillende artiesten stappen bij hem in de auto en samen gaan ze op bezoek bij bijzondere, onbekende Nederlanders. Mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Tijdens de rit stelt Frank vragen aan de artiest die naast hem zit.

In de zomer van 2022 trouwde Frank van Etten met Mèlanie Weber. Dat gaf Frank de rust om nog harder aan zijn zangcarrière te gaan werken. Frank en Edwin van Hoevelaak bleven samenwerken in 2022, wat resulteerde in de nieuwste hit Je Wilde Alleen Maar Prada die op 6 januari 2023 werd uitgebracht. Dit heerlijke up-tempo nummer is anders dan het genre dat we gewend zijn van de goedlachse volkszanger.

Het past echter helemaal bij de transformatie die Frank vorig jaar persoonlijk en zakelijk doorstaan heeft. Met deze single benadrukt de singer-songwriter eens en te meer zijn veelzijdigheid. Frank heeft ambitieuze plannen voor 2023 en 2024 waarover we binnenkort veel meer zullen horen.

Contact

Ruby van der Linden
ruby@blueskiespublishing.com